Köszöntés

2023.03.30. 20:00

Rendezi a kertet és a tyúkokat a 90 éves Imre bácsi, aki korábban mozigépész is volt

A 90. születésnapját ünnepelte Kondorfán Józsa Imre szerdán. Ez alkalomból otthonában köszöntötte Takács Róbert polgármester és Fábián Csaba képviselő - átadták a miniszterelnök emléklapját és az önkormányzat ajándékát.

Vas Népe

Forrás: VN

Imre bácsi feleségével, Margit nénivel,  a lányával és a vejével fogadta otthonában a vendégeket, és sokat mesélt a régi időkről: dolgozott a közútnál, áruszállításban, mozi vállalatnál, majd a kondorfai téesz-ből vonult nyugdíjba. Mozigépészként a kondorfai kultúrházon kívül még 5-6 településen vetített filmeket. Sok vicces történettel szórakoztatta a vendégeit. Elmesélte azt is, hogyan ismerkedett meg négyévesen a méhészettel. Addig piszkálta a méhkast egy bottal, amíg jól össze nem csipkedték: később már felnőttként is rengeteg méhcsaládot gondozott, a hagyományt most a vője folytatja.  

Margit nénivel már 58 éve élnek boldog házasságban, egy lányuk és két unokájuk született, hamarosan érkezik egy dédunoka is a családba - mesélte büszkén. Imre bácsi ma is aktív, szellemileg friss, zöldségeskertben dolgozik, gondozza az udvar tyúkjait. Minden reggel elolvassa a Vas Népét, rádiót hallgat, televízióból tájékozódik, nézi a friss híreket. Lelkes látogatója a kondorfai nyugdíjasklubnak is a feleségével, ahol nótázni is szoktak - a vendégeinek is elénekelt két nótát. Imre bácsinak gyógyszert nem kell szednie, vidáman boldogságban telnek a napjai a családja körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában