Népszerű

2023.04.01. 15:43

Megnyílt szombaton a felújított szombathelyi KRESZ park - amely 1966 óta szerez örömet és ad ismereteket a gyerekeknek

Országosan is kuriózum, hogy a Víztorony lábánál 1966 óta működik a KRESZ park - amit most teljesen felújítottak és szombaton újra átadtak a közönségnek.

HL

Fotó: Szendi Péter

A szombat kora délutáni eső után hétágra sütött a nap, így hamar benépesült a KRESZ park. Lőrinc, Kristóf és Bálint, valamint  Szuhai Zsolt Vépről érkezett a megnyitóra. Gyorsan eldőlt, hogy a nagy kedvenc a gokart. A nagyobb fiúk kerékpárral, rollerrel járnak iskolába, így fontos számukra, hogy jól ismerjék a KRESZ-t. Milán és Békés Péter a közelben lakik, emiatt sem volt kérdés, hogy már a megnyitóra kijönnek. Innentől kezdve pedig hetente felkeresik a parkot.  

 

A szombathelyi  KRESZ park egyébként  1966 óra működik. Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője örül annak, hogy ilyen népszerű lett a hely. – A Víztorony felújítása után sem tettem le arról, hogy a park megújuljon. Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője közbenjárására állami pályázati támogatásban részesült a KRESZ Parkért alapítvány, így új gokardokat is beszerezhettünk.

A park szabadon látogatható. Ám az összes eszköz csak a nyitvatartási időben működik, illetve ekkor lehet bérelni is. Áprilistól októberig jellemzően 10-12, illetve 14-18 óra között várják a fiatalokat és a szülőket. A szolgáltatások a Szent Márton kártyával rendelkezők részére ingyenesek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában