Anafilaxiás sokk

2023.05.30. 10:53

Bravúros életmentés a szomszéd megyében! Allergiás sokkot kapott egy 11 éves fiú Győr mellett

Néhány hete anafilaxiás sokkot kapott váratlanul egy 11 éves fiú Nyúlon. Az osztályfőnök-­fociedző, Horváth György és a helyi gyermekorvos, dr. Szigeti Éva gyors reakciójának és helyzetfelismerésének köszönhetően élte túl Noah az allergiás rohamot - írja a kisalfold.hu.

kisalfold.hu

Dr. Szigeti Éva nemrég vette át Nyúlon a „Hétköznapi hős” díjat. A fiú megmentésével még jobban megerősítette a méltó elismerést.

Forrás: Rákóczy Ádám - kisalfold.hu

Az EpiPen adrenalininjekció mentette meg az életét – mesélte a Kisalföldnek Vasics Virág, a fiú édesanyja. Cikkünkön keresztül szeretne köszönetet mondani azoknak, akik megmentették gyermeke életét, és egyben felhívni mások figyelmét a hasonló helyzetekre.

A fiunk 5. osztályos, Nyúlra jár a Pilinszky János Általános Iskolába. Egészséges, jó tanuló és aktívan sportoló gyermek. Semmilyen allergiás jelet nem mutatott korábban. Kétéves kora óta az ételek terén elég válogatós, viszont a rántott halat nagyon szereti

kezdte lapnak Vasics Virág édesanya. 

Noah délután két óra körül evett egy afrikai harcsafilét a nagyszüleinél, majd negyed négykor ért vissza az iskolába, mert kezdődött a fociedzése. Ekkor először az arca kezdett vörösödni, majd az egész teste. – Égető, viszkető érzés volt. Próbálta vízzel csillapítani, de olyan volt, mintha olajat öntött volna a tűzre – idézi fia emlékeit az édesanya. 

Az írás folytatása ITT található >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában