Vádemelés

2023.06.01. 10:00

Szombathelyi áruházban gyújtogatott egy ott dolgozó fiatal, fény derült az ügy részleteire

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Ahogy arról tavaly júliusban beszámoltunk, egy szombati napon kisebb tűz keletkezett Szombathelyen, az oladi lakótelepen az egyik áruházban. Már akkor sejteni lehetett, hogy szándékos gyújtogatásról lehet szó. 

Most a Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben tájékoztatta lapunkat a részletekről, vádat emeltek az ügyben:

 A Szombathelyi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki a vádirat szerint 2022 júliusában munkahelyén, egy áruházlánc szombathelyi üzletében szándékosan tüzet okozott, meggyújtott egy cirokseprűt, amelynek következtében több seprű is égni kezdett, majd elsétált a helyszínről. Néhány perccel később visszament a seprűkhöz, levett egy polcra kihelyezett tűzoltó készüléket, és megkísérelte eloltani a tüzet, amiben egy vásárló is próbált segíteni. Az áruház dolgozói eközben elkezdték kiterelni a vásárlókat az épületből és riasztották a tűzoltókat. A tűz következtében közveszélyes helyzet alakult ki, mert előre fel nem becsülhető értékű vagyontárgyak kerültek veszélybe. A fiatalkorú vádlott által okozott tűz miatt közel 700.000 Ft rongálási kár keletkezett. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Előzmény:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában