Teljesült a kívánság

2023.06.03. 07:00

Gyermeknap és születésnap egyben: szombathelyi állomáson nézhette meg belülről is a mozdonyt Gergő - fotók

Újabb kisgyermek álma válhatott valóra, Fehérvári Gergőnek a GYSEV Zrt. közbenjárásával szerezhettünk boldog pillanatokat gyermeknap alkalmából. Találkozónk éppen Gergő ötödik születésnapjára esett, a kisfiú különleges meglepetéssel ünnepelhetett.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

Gergő igazi vasutas családba született, így talán mondhatjuk, nem véletlen a vonatok iránti rajongása. Már a nagypapája is vasutas volt, szülei, sőt még nagynénje is ebben a szakmában helyezkedett el. A nagynéni, mint megtudtuk, mozdonyvezetői tanfolyamokat is szervez, vele Gergő már többször is megbeszélte: az álma, hogy egy Vectron típusú mozdonnyal mehessen. Kívánságát Gergő nevében édesapja, Kálmán továbbította nekünk. Azt, hogy álma valóra válik, egészen a szombathelyi vasútállomás peronjáig titkolták előle szülei, Gergőt ott érte a meglepetés.

- A vonatokkal való foglalatosság az egyik legnagyobb szenvedélye. Mindig izgatottan figyeli a vasúti járműveket, és boldog, ha vonatra szállhat, vagy vonat közelében lehet. Lenyűgözik ezek a monstrumok – tudtuk meg az édesapa leveléből, akinek az állítását Gergő a valóságban is igazolta, izgatottan figyelte a síneken közlekedő vonatokat, sorolta, melyiket éppen milyen típusú mozdony húzza, míg vártuk azt a szerelvényt, amelyre aztán fel is szállhatott. 

A vonat tíz perc késéssel az A vágányra gördült be, míg ez megtörtént a Boldog születésnapot című dal szólt a hangosbemondóból, jelezve, hogy aznap bizony Gergő születésnapot is ünnepel. A beérkező mozdony ajtaján Bachta Tibor Miska kandikált ki, hogy felhívja „a gyereknaposokat” a fülkébe. 

- Az én gyereknapi kívánságom az volt, hogy anyukám velem jöhessen. 15 éve vagyok mozdonyvezető, de még nem utazott velem – fogadott minket a mozdonyon, majd bemutatta édesanyját. Majd, míg a mozdony újra feléledt és a kocsikat elvontatták előle, megmutatott minden kart és gombot Gergőnek, amivel a mozdonyt irányítani lehet. Amint megkapta a szabad jelzést, kis segédjével „gázt adtak” és a vasúti felüljáró vonaláig kivitték a mozdonyt. Gergő a vezetői ülésen pipiskedve figyelte, mi történik a síneken és bár meg volt szeppenve, arcán látszott, tetszett neki az utazás, ami a motorműhelyben zárult. Onnan Gergő ugrándozva sétált haza családjával, bízunk benne, hogy rengeteg élménnyel gazdagon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában