Elismerés

2023.06.08. 13:07

Kitüntették a 2021/2022. tanévi Diákolimpia legjobbjait - Több vasi iskola is díjazott - fotók

A 2021/2022. tanévi Diákolimpia® országos döntőin elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett ünnepségen. Idén a ceremónia kiegészült a Diáksportért díjak átadásával is, amely kitüntetés a diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkáért járt.

Sütő Dániel

Forrás: VN

A Diákolimpia® versenysorozat a pandémia után tavaly újjáéledt, és ismét jelentős számú iskolát és versenyzőt mozgatott meg: a tornákra összesen 252.522 nevezés érkezett, közülük pedig 15 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik és amelyek kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzeti Sport Ügynökség sportszakmai és sporttudományos módszertani igazgatója, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket. Összesen öt kategóriában díjazták a legjobbak. 

A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő elismerését azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legsikeresebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. Vas Vármegyéből Németh Attila, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium érdemelte ki ezt az elismerést.

Forrás: VN

A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél szintén az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. Az általános iskolák versenyében harmadik legjobb lett a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, míg a középiskolák között a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium szintén az ország harmadik legjobb intézménye lett.

Forrás: VN
Forrás: VN

Az idei ünnepségen nemcsak az eredményességet honorálta az MDSZ, hanem a diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkát is, ennek fényében 21 főnek adták át a „Diáksportért” kitüntetést. Vasból Szalai János, a Vas Megyei SZC Gépipari és Inf. Technikum tanára érdemelte ki ezt az elismerést.

Forrás: VN


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában