Nemzetközi találkozó

2023.06.10. 15:04

Oldtimer találkozón jártunk Bajánsenyén: bólogató kutya, Munkás cigaretta és Bikini kazetta - videó, fotók

Öt országból - Magyarországról, Szlovéniából, Horvátországból, Ausztriából és Szerbiából - érkeztek résztvevők a III. Nemzetközi Oldtimer Találkozóra. A programnak a szlovén-magyar főszervező, Stefan Bencec - magyarul Bencsecz István - Vidámparkja adott helyet, az egykori Bajánsenye-Hodos határátkelő közvetlen szomszédságában.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

-Több mint háromszázan regisztráltak eddig, de még sokan úton vannak - mondta délelőtt tíz óra magasságában a főszervező, aki kiváló házigazda is volt egy személyben. 

Stefánnak - így hívják a legtöbben - mindenkihez volt egy jó szava, arról nem is beszélve, hogy birtokán pompás ételek közül lehetett válogatni, és az italválasztékra sem lehetett panasz.  

Személyautók, motorok, traktorok és tűzoltóautók sorakoztak fel az úgynevezett Vidámpark területén. Baticz Tamás Sümeg mellől érkezett a találkozóra egy citromsárga, 1986-os Dacia 1310-es TX személyautóval, amelynek órája éppen a programra jövet érte el a 40 ezer kilométert. 

-Négy éve vettem az autót, nem mondom, hogy nem volt vele munka. Minden eredeti az autón, még a kalaptartón a dekoráció is. Igazi retró hangulatot idéz a bólogató kutya, a Munkás cigaretta, az aprópénz, a ledér öltözetű hölgy képével díszített tükröcske és a Bikini zenekar, valamint Demjén Rózsi kazettája - mondta Tamás, akinek van egy 1310 TLX típusú Daciája is, kék színben. Ez a téli autó, a sárga meg a nyári.

- Nem a sebesség a lényeg ezeknél az autóknál, hanem a feeling, de azt biztosan állíthatom ezek a Daciák gond nélkül tudják a 100-110 km/h-s utazósebességet. 

Tamás egy 1988-as Mini Rigát is hozott a rendezvényre, ez amolyan pajtaszökevény - mondja, ami azt jelenti, hogy egy pajta mélyéről került elő nem túl fényes állapotban, ezzel is kellett dolgozni, hogy kiállítható állapotba kerüljön.       

Miodrag Kovacevic Szabadkáról jött a találkozóra egy 1980-as Citroen GS típusú járműcsodával. - A jármű egy évvel idősebb, mint én, most már együtt öregszünk meg - mondta a karosszérialakatosként dolgozó tulajdonos, aki érdeklődésünkre azt is elárulta: az autó szlovén gyártmány, és a kora ellenére abszolút nem okozott gondot, hogy bevállalják vele a több mint négyszáz kilométeres utat Szabadkától Bajánsenyéig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában