Zeljko Lukajic vezetőedző már előretekint

2022.05.16. 07:00

Nyolcadik helyen fejezte be az évadot a Veszprém Kosárlabda Klub

Hiába nyert az utolsó bajnoki meccsén, végül a nyolcadik helyen fejezte be a 2021/2022-es évadot a Veszprém Kosárlabda Klub.

B. Virág Rita

eredméFüzi Róbert 21 pontig jutott

Forrás: Veszprém KK

Veszprém–TF-Budapest 92-80 (25-19, 24-17, 31-26, 12-18) 

Veszprém, 90 néző. V.: Tóth, Szalai, Benedek. Veszprém Kosárlabda Klub: Füzi 21/6, Dancsecs 28/6, Glogovac 10/3, Szeifert 13/9, Birkás 14/3. Csere: Végh 2, Osztoics 4. Edző: Zeljko Lukajic. 
TF-Budapest: Oroszi 8/3, Szántó 7, Tichov 39/18, Nagy 18/6, Simon 2. Csere: Szűcs, Korompai, Béres 2, Tóth 4. Edző: Beák Gábor. 

A rájátszás 7–8. helyéért zajló párharc második találkozóján továbbra is nélkülözték a veszprémiek két meghatározó emberüket, Szabó Pétert és a bokatörést szenvedő Horváth Ákost. 
Az első meccsen történő nagy­arányú vereség (115-85) után a nyolcadik hely megszerzése tűnt reálisnak. 

A TF kezdett jobban (3-6), azonban Dancsecs triplájával gyorsan utolérte ellenfelét a Veszprém. Sőt, Dancsecs, Birkás, majd Füzi pontos kosaraival 16-11-re elhúzott a házigazda. Nagy Szilárd és Tichov tripláival zárkózott közelebb a fővárosi gárda, ám a negyed vége egyértelműen a Veszprémnek sikerült jobban. 

Dancsecs és Füzi pontjaival tíz pontra nőtt a differencia, 29-19. A Veszprém nagy kedvvel kosarazott, és próbált minél nagyobb különbségre szert tenni. A vendégeket Tichov vitte a hátán, 49-36. 
A harmadik etapban még egy sebességi fokozatra kapcsolt a Veszprém, mindenki hozzátette a magáét, és a 26. percben 70-46-os állás alakult ki. Ekkor felcsillant a remény, hogy talán le lehet dolgozni a harmincpontos hátrányt. Nagy Szilárd gyötört be egy közelit, és ez ismét lendületbe hozta a TF alakulatát. A negyed végén 80-62 állt a kijelzőn. 

Az utolsó felvonásban is jól küzdött a Veszprém, de érezhető volt, hogy a párharcot már nem lehet megfordítani. Végül Glogovac kosara zárta le a meccset, a VKK 92-80-ra nyert, és ezzel a nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot. 

Zeljko Lukajic: – Nagyon boldog vagyok, mivel a szezon utolsó meccsét sikerült megnyerni. Ez nagyon fontos volt a játékosaink számára. Az öltözőben meg is köszöntem nekik mindezt. Nagy nehézséggel küzdöttünk az idény során, például sok sérülés nehezítette a dolgunkat. Azt gondolom, hogy ez nem fog megismétlődni jövőre. Remélem, sikerül jó csapatot kialakítanunk a nyáron, amely fiatal, nagy perspektíva van benne, és jó eredményeket ér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában