Jogerősen elítélték

2022.05.19. 15:00

Meg akarta gyilkolni a füredi szórakozóhely biztonsági őreit

Jogerősen is három év börtönre ítélték azt a férfit, aki fegyverével ki akarta oltani két biztonsági őr életét.

Mátételki András

Forrás: Illusztráció

Az ügy tavaly került a Veszprémi Törvényszék elé, ahol megállapították, hogy 2019. június 14-én Z. Miklós az egyik neves balatonfüredi szórakozóhelyen szóváltásba került egy vendéggel, majd leütötte. Két biztonsági őr azonnal kivezette a bárból, amit a vádlott nehezen emésztett meg, bosszút forralt. Másnap egyik ismerősén keresztül próbálta megszerezni az őrök nevét, mert az egyiküket meg akarta verni. Mivel barátja nem teljesítette a kérést, őt is földre terítette egy ütéssel. 

A történtekről tudomást szerzett egy férfi, aki közölte a vádlottal, hogy erőszakos magatartása miatt nem mehet be a füredi bárba. A 34 éves vállalkozó ekkor hazament és magához vette 9 milliméteres, engedéllyel tartott Parabellum pisztolyát, amelyben nyolc éles lőszer volt. A bárnál szolgálatban lévő formaruhásnak megmutatta pisztolyát, majd azután érdeklődött, hogy hol vannak a barátai, akik korábban kidobták a szórakozóhelyről. Hozzátette: „Most szétlövök mindenkit!” Amikor az ittas, bódult állapotban lévő vádlott a fegyveréhez nyúlt, az őr lefogta a kezét és kétszer az arcába ütött. Elvette tőle a pisztolyt, majd másokkal együtt lefogta a lövöldözni szándékozót a rendőrök kiérkeztéig. (A férfi klonazepám tartalmú gyógyszerre szeszes italt és kokaint fogyasztott.) 

A Veszprémi Törvényszék három év börtönre ítélte Z. Miklóst kétrendbeli emberölés előkészületének bűntette, fegyveresen elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntette, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt. Emellett kötelezték a 302 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. 

A Győri Ítélőtábla a minap tárgyalta az ügyet és helybenhagyta a veszprémi döntést, amely jogerős lett – közölte érdeklődésünkre lapunkkal Ferenczy Tamás, az ítélőtábla szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!