Színház

2022.06.30. 16:00

A kísértet házhoz jött Vászolyon

A kísértet házhoz jön című három felvonásos vígjátékot adta elő a Kővágóörsi Faluszínház a Vászolyi Népházban, a minap.

Kovács Erika

Vastapssal köszönte meg a közönség a Kővágóörsi Faluszínház vendégjátékát Vászolyon Fotó: Vászolyi Népház

Vastapssal köszönte meg a közönség a Kővágóörsi Faluszínház vendégjátékát Vászolyon. A társulat Oscar Wilde Canterville-i kísértet című novellája alapján, Fejér István átiratában született A kísértet házhoz jön című három felvonásos vígjátékot adták elő Balogné György Éva, Balog Lajos, Bibor Éva, Biczók József, Farkas Károly, Kiss Gyuláné (Sümegi Zsuzsa), Marton Norbert, Péter Csaba, Sifkovits Anna, Tóth Péter Alajos, Varga Szabolcs szereplésével, a Vászolyi Népházban.

Mint ismert, az amatőr társulat nagyon fiatal, mindössze négy évet és három darab bemutatóját tudhatja maga mögött, évadonként öt-hat előadással. Az elmúlt években a csapat igazi közösséggé szerveződött. Időközben néhányan különféle okok miatt kiváltak a társulatból, de figyelemmel kísérik a bemutatókat. A tagok a napi munka után érkeznek a próbákra, egymást segítve, jó hangulatban készülnek az előadásra. A társulat színes összetételű, tagja mások mellett kőműves, villanyszerelő, takarító, állatgondozó, közművelődési szakember, manikűrös, banki szakember, nyugdíjas. A vezetője, illetve lelke és motorja Iván Katalin nyugdíjas tanító, aki lelkesíti, segíti a tagokat a felkészülésben, illetve az előadáson. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában