Három nappal később lopni indult

2022.07.01. 09:00

Engedély nélkül vitte el a kocsit, majd felborult vele

Jármű önkényes elvétele és lopás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, aki engedély nélkül közlekedett unokatestvére gépkocsijával, majd egy városlődi telephelyről számítógépet lopott.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető mintegy két hónappal azután, hogy a bíróság lopás miatt börtönbüntetésre ítélte, felkereste az Ajka közelében élő unokatestvérét, akit arra kért, hogy az előző napon vásárolt személygépkocsiját kipróbálhassa. A férfi azonban a kérést visszautasította, és mindössze azt engedte meg rokonának, hogy a jármű motorját beindítsa. A vádlott ennek ellenére a gépkocsival elindult, majd azzal egy földes úton felborult. A baleset következtében a gépkocsiban 100 000 forintos kár keletkezett. Három nappal később a munkaviszonnyal nem rendelkező elkövető feltörte egy városlődi fatelep gondnoki szobájának ajtaját, és az ott lakó sértett 60 000 forintot érő számítógépét ellopta, majd Veszprémben ismeretlen személynek értékesítette. Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!