Finomságok

2022.07.06. 17:00

Anna-báli vacsora: ínyencségek herendi porcelánon

Kitűnő lesz és minden bizonnyal a legkifinomultabb gasztronómiai ízlésnek is megfelel majd, amivel Tóth József séf ötlete nyomán kirukkolnak a balatonfüredi Anna-bálon az Anna Grand Hotelben július 23-án.

Kovács Erika

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Nagy sürgés-forgás jellemezte a hotel konyháját július 6-án, szerdán, ahol Tóth József séf vezetésével bemutatták az újságíróknak, hogy idén mit kínálnak az ország egyik legpatinásabb társasági eseményén.

Kitűnő ételekkel és desszertekkel, művészi alkotásnak is nevezhető kínálattal készülnek, melyet idén is a híres Apponyi-mintás herendi porcelánon szolgálnak fel a vendégeknek.

Így előételnek kínálnak fogasfilét zöldalmás céklatatárral, tintahal korallal, kandírozott citrommal, levesnek pedig sárgadinnye gazpacho lesz marinált uborkával, prosciutto sonkával. 

Főételnek őzmedaliont szervíroznak kakukkfüves fekete szederrel, fűszeres batátával, shimeji gombával, és lesz gyöngytyúk melle kacsa­májjal, tárkonyos körtével, kelvirágtextúrákkal.

Desszertnek meggyes túródesszert kerül a tányérokra „kiserdei mohával”.

Az éjféli büféasztalokon kézműves sajtokat és hideg vegyes ízelítőket kínálnak különböző hungarikum ínyenc­ségekből, és lehet válogatni gyömölcsoázisból is.

Az alapanyagokat a báli hét elején szállítják a hotel konyhájába, ahol az est előtti napokon bepácolják a húsokat, majd megkezdik a főzést. Az ötszáz adag ételt 25-30 tagú stáb szolgálja fel az Anna-bálon. Tóth József séf, akinek ötletére és vezetésével idén 10. alkalommal készítik el a báli vacsorát, kérdésünkre azt mondta, óriási kihívást jelent számára ennyi embernek megfelelni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában