Nem volt jó ötlet

2022.08.08. 18:00

A közösségi médiában próbálta eladni a lopott termékeket a veszprémi férfi

A veszprémi rendőrök befejezték a lopás miatt indított nyomozást.

Forrás: Pixabay-illusztráció

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntette és lopás vétség kísérlete miatt folytatott nyomozást egy 34 éves helyi lakossal szemben, aki egy autó katalizátorát próbálta levágni, illetve a munkahelyéről különféle műszaki cikkeket lopott el.
A megyeszékhely egyik lakótelepéről érkezett bejelentés 2022. február 1-jén este, hogy egy parkoló autó alvázánál egy férfi sarokcsiszolóval vágott valamit, majd gépkocsiba ült és elhajtott onnan. Az adatgyűjtés eredményeként két órán belül a járőrök azonosították és lakásán elfogták a 34 éves veszprémi lakost. A férfit a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi közel húszezer forint rongálási kárt okozott az autó tulajdonosának azzal, hogy megkísérelte a katalizátort ellopni. Miközben a férfi ellen a büntetőeljárás folyt, újabb bűncselekmény miatt számoltatták el a rendőrök, ugyanis gyanú merült fel arra, hogy a veszprémi vállalkozó alkalmazásában álló férfi meglopta munkaadóját. A munkahelyi lopást 2022 márciusában jelentette be a cég vezetője, amikor tudomására jutott, hogy az eltűnt műszaki cikkekhez hasonló termékeket kínál a munkavállalója eladásra a közösségi médiában. A veszprémi rendőrök az összegyűjtött adatok birtokában akkor fogták el a férfit, amikor egy előre leegyeztetett helyen megjelent és a termékeket értékesíteni akarta. A veszprémi lakos autójában az eltulajdonított eszközök hiánytalanul előkerültek, amiket a nyomozók lefoglaltak és a sértettnek visszaszolgáltattak, így a keletkezett kár teljes egészében megtérült.
A büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!