Ifjúsági hajóosztály

2022.08.10. 07:02

Világbajnokság Alsóörsön: a keddi szél nem kedvezett a vitorlázóknak

Nem volt kegyes a szél a nevező 244 pároshoz, így nem rendeztek futamot kedden, az Alsóörsön zajló 420-as világbajnokságon.

Kovács Erika

Forrás: Balatoni Yacht Club/Cserta Gábor

Egész nap gyenge déli szél fújt a Balatonon, a versenyrendezők folyamatosan figyelték, hogy mikor lesz elég erős ahhoz, hogy futamot lehessen rendezni. A világ vezető ifjúsági osztályának tagjai közben különbözőképpen ütötték el az időt: olvastak, interneteztek, kártyáztak, röplabdáztak, futballoztak, vagy csak beszélgettek, és gyakorolták a türelmet. Utóbb pedig a sólyázást gyakorolták: előbb befelé, majd nem sokkal később a vízről kifelé jövet. A szervezők délután fél négykor öt-hatcsomós szelet mértek, és úgy döntöttek, érdemes megpróbálni a versenyzést, ezért vízre küldték a mezőnyt, ám mire kiértek, két-három csomósra gyengült a szél, úgyhogy fél hatkor az a döntés született: nem várnak tovább, mert kifutnak az időből. A keddi futamokat szerdára halasztották, bízva abban, hogy a világbajnokság harmadik napján újra visszatér a szél Alsóörsre.

Mint megírtuk, összesen 21 ország több mint 240 párosának részvételével rendezik meg a világ vezető ifjúsági hajóosztálya, a 420-asok világbajnokságát Alsóörsön, melyen húsz magyar páros vesz részt. A világbajnokságot a Balatoni Yacht Club szervezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában