Foci

2022.08.12. 14:38

Otthon tartaná a három pontot az FC Ajka

Az újonc Kozármislenyt fogadja vasárnap hazai pályán az FC Ajka az NB II harmadik fordulójában.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az ajkaiak a Budafok elleni magabiztos (3-0) hazai győzelemmel kezdték a bajnokságot, majd múlt héten Mosonmagyaróváron szenvedtek 2-1-es vereséget. Kis Károly vezetőedző elmondta, a múlt heti bajnokin a vezetés ellenére is pont nélkül maradtak, úgy érzi, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. – A mosonmagyaróváriak egy vitatható tizenegyessel egyenlítettek, majd egy újabb büntetőből szereztek vezetést.

Ezután voltak helyzeteink, de sajnos nem sikerült kiegyenlítenünk – idézte fel. Az NB III Közép csoportjának előző szezonját veretlenül megnyerő, a másodosztályban újonc Kozármisleny a nyitófordulóban Soroksáron 3-1-re kikapott, a második körben magabiztosan, 3-1-re legyőzték a vendég Tiszakécskét. Kis Károly elmondta, a hétvégi mérkőzésen a három pont megszerzése a céljuk.

– Az újoncok ellen mindig nehéz játszani a szezon elején, kettőzött erővel küzdenek. A Kozármisleny ráadásul egy szervezett csapat, amelynek vannak rutinos, az első osztályt is megjárt játékosai, például Bartha László vagy Kulcsár Kornél. Ennek ellenére jó játékot és győzelmet várok a csapatomtól – összegzett Kis Károly. Megjegyezte, a játékosai tisztában vannak vele, hogy többre képesek a múlt heti teljesítménynél. Az ajkaiak az első fordulóban megsérült Zsolnai Richárdon kívül teljes kerettel készültek a héten. Az FC Ajka-HR Rent Kozármisleny mérkőzést augusztus 14-én, vasárnap 19 órától rendezik az ajkai városi sportcentrumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában