Előadás Ajkán

2022.12.01. 10:00

Hazánk rendszerváltás előtti kifosztása

Borvendég Zsuzsanna történész a Polgári Összefogás a Városért Egyesület meghívására érkezett Ajkára. A művelődési házban tartott előadást a szovjet és a nyugati titkosszolgálatok, valamint az amerikai nagytőke együttműködéséről, a bolsevikok világméretű hatalmi játszmáiról.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fülöp Zoltán az ajkai Fidesz elnöke és Borvendég Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A történészt meghívó civil szervezet nevében Fülöp Zoltán, a helyi Fidesz elnöke mutatta be az előadót és a téma fontosságát hangsúlyozva hozzátette: „A huszadik századi magyar történelem a titkosszolgálatok és baloldali hálózatok felforgató tevékenységének megismerése nélkül nehezen érthető.”
Borvendég Zsuzsa bevezetőjében elmondta, Lenint egy hálózati kapcsolatrendszer juttatta hatalomra, és a mai magyar baloldali politikai szereplők felbukkanásával, külföldi támogatásával a közelmúltban itthon is volt ilyen kísérlet. Lenint is amerikai nagytőkések támogatták, akik közös vállalatokat hoztak létre a szovjet kommunisták helyi szervezeteivel. Azt remélték, hogy az orosz természeti kincsek kiaknázásában, a feudális Oroszország modernizációjában rejlő üzleti lehetőségeket kapják cserébe. Ez a modell a bolsevikok hatalomra jutása után közel hetven évvel a modern kori Magyarország gazdaságán is csaknem végzetes sebet ejtett.
A piacvezető magyar informatikai cégek háborítatlanul importáltak tilalmi listás termékeket Moszkva és saját maguk számára, cserébe retorzió nélkül folytathatták veszteséges üzelmeiket a nyugati világgal, túlnyomórészt a mindenkori állam kárára. Hatalmas méreteket öltött a rendszerváltás előtti két évtizedben a külkereskedelmi cégek vezetőinek pénzlenyúlása. Egy brit kutatás szerint 1980 és 2010 között 242 milliárd dollár vándorolt ki offshore számlákra hazánkból. Ez a szám akkora, mint az elmúlt harminc év magyar nemzeti jövedelmének egyharmada. Olyan, mintha a magyar adófizetők minden harmadik évben a kommunista offshore lovagoknak és nyugati segítőiknek ingyen dolgoztak volna – foglalta össze mondanivalóját a történész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában