Európa Liga-csoportmérkőzés

2022.12.05. 14:04

A Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdázóinak van esélye a győzelemre

Ha az eddiginél jobban hisznek magukban a Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdázói, akkor december 6-án (kedd, 17 óra) nem csak megnehezíteni tudják a hozzájuk érkező Tatran Presov dolgát, de nyerhetnek is az Európa Liga csoportmérkőzésen.

Király Ferenc

Forrás: Pixabay-illusztráció

Az NB I-ben továbbra is egy diadalnál járó, legutóbb Balatonbogláron balszerencsés vereséget szenvedett Éles Benedekék a nemzetközi sorozat A-csoportjában még nem szereztek pontot, ott úgy az utolsók, hogy az előttük ötödik helyen álló eperjesiek csupán jobb gólkülönbséggel előzik meg őket. Vagyis az EL-ben eddig nekik sem termett babér, így a Veszprém Arénában érdekes és izgalmas hatvan percre van kilátás. Az ellenfél múlt héten a németországi Göppingenben kapott ki tíz góllal.

A hetven éve alapított Tatran Presov Szlovákia legsikeresebb klubja, a hazájában 17-szer lett bajnok és 24-szer kupagyőztes. A Martin Stranovsky, Radoslav Antl és Dainis Kristopans nevével fémjelzett egyesület korábban ötször szerepelt BL-csoportkörben és egyszer volt nyolcaddöntős. A szlovák pontvadászatban jelenleg másodikak. Az aktuális játékoskeretük soknemzetiségű, ukrán-szlovák, brazil és szlovén kapusuk van, míg a mezőnyben találkozhatunk bosnyák, szerb, kubai, orosz, ukrán, spanyol és cseh légióssal is. Az őszi EL-derbiken a balszélső Urban, a balátlövő Rábek, a spanyol balszélső Lopez Garcia, a kubai balátlövő Hernandez, a szerb jobbszélső Ivanovic, a bosnyák irányító Davidovic és az orosz beálló Kasatkin jeleskedett a soraikban.

Már a sorsoláskor is többen mondták, hogy a bakonyiaknak a csoportban leginkább a szlovákok ellen lehet keresnivalója. A sok problémával küszködő mieink önbizalmának aligha tettek jót az elmúlt időszak vereségei, de most megmutathatják, hogy helyén van az eszük és a szívük. A felek között nincs nagy tudásbeli különbség, így ha Konkoly Csaba edző tanítványai nem követnek el sok buta hibát, megerősítik a védelmüket, ha kell, higgadtan és ha arról van szó, elszántan játszanak, akkor sikerrel vehetik az akadályt – és kontrollálhatják a csatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában