Csalás

2023.01.27. 14:00

Hétmillió forintot emeltek le egy férfi számlájáról

Információs rendszer felhasználásával elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

Az Ajkai Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás jelenlegi adatai szerint az 50 éves férfi társaival együtt, úgynevezett klónozott telefonszámról felvette a kapcsolatot egy Veszprém vármegyei férfival, és az egyik hazai pénzintézet biztonsági osztályának munkatársaként adták ki magukat, arra kérve a férfit, hogy egy gyanús utalás megakadályozása érdekében adja meg azt a biztonsági kódot, amelyet nemsokára a telefonján kap.
A sértett gyanútlanul megadta az érkező kódot, amellyel éppen ahhoz járult hozzá, hogy a gyanúsított és társai 7,1 millió forintot levegyenek a számlájáról és azt egy társuk által nyitott számlára utalják. A megalapozott gyanú szerint a most őrizetbe vett gyanúsított az utalást követő néhány percen belül az ily módon csalással szerzett pénzt egy ATM-ből készpénzben felvette.
A Veszprémi Járási Ügyészség a szökés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés lehetőségének a megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett, ezért az nem végleges.
A férfi egyik bűntársa néhány nappal korábban szintén letartóztatásba került, hárman szabadlábon védekeznek - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!