Mozi

2023.01.28. 07:00

Dokumentumfilmek uralják a hétvégét Veszprémben

A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) országszerte megkezdte vetítéseit, köztük a vármegyeszékhely mozijában is.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos

A dokumentumfilm-fesztivál helyi szervezője a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara. Az ünnepélyes megnyitón Navracsics Judit, a kar dékánja kiemelte, az egyetem egyre láthatóbb és egyre inkább megkerülhetetlen szerepet tölt be a régió kulturális életében. A humán tudományok karaként, illetve a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt stratégiai partnereként egyre inkább megismerhetik a régióban, illetve országos szinten is, hogy az egyetem a legkülönbözőbb területeken – mint most a dokumentumfilmek műfajában is – érdekelt. 

Horváth Virág, a kar munkatársa és a fesztivál fő szervezője kiemelte: az, hogy az egyetem nemzetközi fesztiváloknak ad otthont, illetve nyitott a kommunikációra és a vélemények ütköztetésére, mutatja az egyetem szellemiségét és a kar értékeit. 

A fesztivált a Kölyök Platónok című filmmel indították el csütörtökön este, amelyre a veszprémi pedagógusok számára tiszteletjegyekkel készültek a szervezők, erőn felüli munkájuk iránti hálájuk jeléül. A fesztivál során négy napon keresztül, vasárnapig összesen hat filmet láthatnak a nézők, és minden filmvetítést követően szakmai beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. Szombaton 16 órától a Szótlan szeretet című filmet, míg vasárnap 16 órától az Imad gyermekkora, majd 18 órától a Mi svédek és a Covid című filmet láthatják az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában