A pandémia miatt két év után volt ismét svábbál

2023.01.29. 20:00

56. alkalommal báloztak a svábok Városlődön

Csaknem kétszázan szórakoztak a pandémia miatt  két év kihagyást követően ismét megrendezett 56. Sváb bálon január 28-án a művelődési házban.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A Városlődről, Ajka és Veszprém térségéből, a Balaton parti településekről érkezett vendégeket Schell Tamás polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy az első bált 1967-ben a művelődési ház akkori igazgatója, Tóth János Zoltán szervezte meg. Azóta generációk nőttek fel, de a bál töretlen népszerűségnek örvend. Az idei első bálon a tizenévestől a 80 éven felüliekig minden korosztály képviselte magát. A hangulat minden évben nagyon jó, aki egyszer részt vesz, máskor is el kíván jönni. Az esten a helyi művészeti csoportok léptek fel. A Városlődi Vegyeskar karnagyátm Bankó Mónikát, a Pergő Rozmaring Táncegyüttes művészeti vezetőjét, Reiter Andreát és a Heimatklang aus Vaschludt karnagyát, Takácsné Pfeiffer Hajnalkát virággal köszöntötte Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. A műsort a vegyeskar kezdte a Szózat eléneklésével, majd a táncosok a Palotást adták elő. Azt követően a Die Adlersteiner zenekar lépett színpadra, hajnali három óráig zenéltek. 

A táncparkett azonnal benépesült, Ovádi Péter felkérte az egyik táncost, Marczona Ingridet. Éjfélkor a tombolasorsoláson sokan örültek a nyereményeiknek. Az idei második bált február 18-án tartják,  ahol a Die Waschludter Johann's Kapelle szolgáltatja a zenét. 

Címkék#bál#sváb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában