Jó tanácsok betegségre, rossz hangulatra

2023.01.30. 17:47

Rosszul lett egy nő Zircen

Egy belgyógyászati betegség miatt rosszul lett egy 66 éves nő Zircen, és nem tudta kinyitni lakása ajtaját, emiatt riasztották a mentőket, rendőrséget, tűzoltókat. Utóbbiak a rendőrök jelenlétében nyitották ki az ajtót, tudta meg lapunk. Szolgainé Soós Gabriella katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, a nőnek a zirci tűzoltók segítettek. Létrát támasztottak a második emeleti lakásához, kinyitották az ablakot, majd az ajtót is, hogy a mentők be tudjanak menni, akik a nőt kórházba szállították.

Kovács Erika

Fotó: Rimányi Zita

 

 

Az orvosi tapasztalatok szerint a közelgő hidegfront megviselheti a betegeket, különös tekintettel a szív- és érrendszeri, valamint a belgyógyászati problémákra. Ilyenkor érdemes nagy mennyiségű folyadékot, lehetőleg vizet fogyasztani, illetve C- és D-vitamint enni. Azt tegye minden beteg, ami jólesik neki. Így aki nem kedveli a hideget, ne terhelje magát sétával sem, inkább pihenjen. Pszichológusok szerint a napfény hiánya is ronthat az ember hangulatán, melyen például beszélgetéssel, közösség felkeresésével, zenehallgatással, olvasással, szép, nyári élmények felidézésével, ilyen jellegű fotók nézegetésével lehet javítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!