Erdőlátogatás

2023.02.01. 17:30

Még egy vadászat, és feloldják a korlátozást Veszprém vármegyében

Még egy vadászat lesz, utána mindenhol feloldják az ezzel összefüggő erdőlátogatási korlátozást Veszprém vármegyében.

Szijártó János

Február 4-től Veszprém vármegye erdeiben mindenhol megszűnik a vadászat miatt látogatási korlátozás Fotó: Szijártó János

Mint azt a Bakonyerdő Zrt. illetékesétől megtudtuk, a bakonyszentlászlói erdészet területén február 3-án társas vadászat miatt lezárják az érintett területeket, s egyben felhívják a kirándulók, túrázók figyelmét arra, hogy ezen a napon kerüljék el ezt a részt. Január 31-én még a Sümeg közeli nyírlaki erdőben is zajlott vadászat, ám ennek befejeztével az itt érvényes korlátozás is megszűnik.  

Papp Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezetének elnöke elmondta munkatársunknak, hogy január végén gyakorlatilag befejezettnek tekinthető a vadászati szezon, így további korlátozásokra egyelőre nem kell számítani. A bakonyszentlászlói erdészet február 3-ai lezárása az utolsó. Utána szabad a túra, a kirándulás, de azért vannak tiltott dolgok is, ami nem változik, ilyen például az „agancsozás".

Az erdészeti társaságok munkatársai mindig felhívják a figyelmet arra, hogy az erdőben található agancsok elvitele lopásnak minősül, azokat a megtalálás helyén kell hagyni. Ezzel kapcsolatban Rédei Zsolt, a Kinizsi Vadásztársaság elnöke munkatársunk kérdésére elmondta, hogy sajnos sokan vannak olyanok, akik engedély nélkül „agancsoznak", s ezáltal megkárosítják a vadásztársaságokat. Ez a tevékenység ugyanis kizárólag a vadászatra jogosultakat illeti, engedélyhez kötött. Az összegyűjtött agancsok a vadászok számára fontos információkat hordoznak, többek között ezekből lehet következtetni a következő évi állományra, trófeákra. Ráadásul komoly értéket is képvisel egy-egy agancs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában