Veol Sportpodcast: 6. rész

2023.02.04. 08:39

Baranyai Máté: A „futóreneszánsz” embere

„Leadtam a fegyvert, és rohantam a könyvbemutatóra” – ez egy jellegzetes idézet/pillanat a Veol Sportpodcast legújabb vendégének életéből, aki rengeteg mindennel foglalkozott már, és a legtöbben különleges futóversenyeiről ismerik.

Horváth Gábor

Baranyai Máté, a "futóreneszánsz" embere Fotó: archív

 

Szerelmes Füred, MorzsaParty, 1 Way Ticket Run, Szőlőskör, Don Quijote, Csillagfényes Füred, Komondor64, Fight Baby! Fight! – csak néhány név azon futóversenyek közül, amelyeket Baranyai Máté ötletgazdaként, fő szervezőként jegyez. Ezen eseményeknek nemcsak az elnevezése különleges, hanem a helyszíne, a körítése és a hangulata is egészen egyedi. Nem csoda, hogy kedvelik a futók, a néhány kilométeren induló kezdőktől kezdve a hobbiversenyzőkön át egészen a világszínvonalú teljesítményre képes ultrafutókig rengetegen járnak évről évre ezekre a viadalokra.

Baranyai Mátéról érdemes tudni, hogy egykoron rendőrként dolgozott, ma többek között állatokat tart, nem mellesleg verseket ír, már több kötete megjelent. A sport korán szerepet kapott életében, jelenleg vezetőként is dolgozik, a Balatonfüredi Atlétikai Clubot irányítja.  Nevezhetjük egyfajta reneszánsz sportembernek, vagy másképpen fogalmazva a „futóreneszánsz” emberének, ugyanis ő az első között volt hazánkban, aki forradalmasította a versenyeket, különleges színezetet, egyben vonzerőt adva egy-egy eseménynek.

Baranyai Mátéval a futás, ultrafutás mellett beszélgettünk a költészetről, arról, hogy már kilencévesen lázadó volt. Az ötletekről, a kreativitásról, a szervezés nehézségeiről, például azokról az esetekről, amikor egy-egy versenyen majdnem tragédia történt.

 

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában