Ünnep

2023.02.05. 20:00

Farsangi bált rendeztek a Dózsavárosban

Legalább harminc éve már, hogy a Dózsavárosi Baráti Kör a hagyományai közé felvette a februári farsangi bált is – mert ha jó együtt dolgozni a közért, akkor jó együtt szórakozni is, főleg így februárban, amikor egyébként is dívik a farsangi bálok szokása.

Őrsi Ágnes

Fotó: Pesthy Marton

Amikor az első alkalmakat szervezték, a társaság még elfért az akkori földszinti kis étteremben, ám ahogyan múlt az idő, egyre nagyobb híre lett a bálnak, egyre többen jöttek a Dózsavárosból, később pedig a baráti társaságokkal Veszprém többi városrészéből is. 

Amint Csécs Ferenc, a baráti kör elnöke elmondta, azért is örültek az idei alkalomnak, mert a megelőző két évben a Covid, majd pedig egy másik betegség miatt nem lehetett meghirdetni a bált. Idén is szép számban jöttek a vendégek, mintegy száznyolcvanan ünnepeltek a Dózsa iskola emeleti zsibongójában, ahol jókora meglepetés érte a jelenlévőket. Zászlóval, aranypalástban vonult be a baráti kör húsz tagja, visszahozva ezzel az EKF megnyitójának egyik színpadképét, ahol így szerepelt a baráti kör. Az elnök azzal toldotta meg az élményt, hogy elmagyarázta, mit jelentenek a szimbólumok a városrész új zászlaján. 

Ezek után lépett a mikrofonhoz az est fővédnöke, Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki feleségével együtt jött a farsangi bálra. Mint „dózsavárosi gyerek” – ezt szokta mondani – kifejezte örömét, hogy a Dózsaváros közösségi életébe még az ilyen megmozdulás is beletartozik. A zenét idén Veszprém ötvenéves, Gizella-díjas zenekara, a Rulett együttes szolgáltatta, a hangulatot pedig az is fokozta, hogy, mivel batyus bálról volt szó, a saját termésből származó borokat vagy rövidebb itókákat is megkóstolták. 

Az is hagyomány már, hogy a jó hangulatú rendezvényt támogatják a városrész vállalkozásai, így lehetett büfé, és gazdag volt a tombola; gumicserét, jógaalkalmat, masszázst, sószobautalványt és még rengeteg érdekes, értékes nyereményt sorsoltak ki. Bár a Betekints étterem nem tudta képviseltetni magát, kétszer két fő részére ajánlottak fel wellness-utalványt, valamint idén is Kovács Ida készítette a tortát – most csoki volt az alapíze, és nagyon finom volt, ahogyan azt már a bál közönsége megszokta.

Ha volt tombola, annak volt bevétele is, amelyet a szervező baráti kör minden évben a helyi intézmények támogatására használ fel. Amit még ki kell hangsúlyoznunk, az a Dózsa iskolával való remek kapcsolat, amibe a klubkönyvtár tatarozása óta az is belefér, hogy a kör tagjai az iskolában jöhetnek össze – térítésmentesen – aktuális EKF-feladataikat megbeszélni. 

 

Címkék#farsang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában