Nem szabad, hogy fussanak!

2023.02.07. 10:22

A világ egyik legjobbját kell megállítania a Telekom Veszprém csapatának

Hazai Bajnokok Ligája mérkőzéssel kezdi az esztendőt a Telekom Veszprém, a bakonyi kézilabdázók egy veszélyes riválist fogadnak szerdán este az arénában.

Horváth Gábor

Rasmus Lauge (középen) tudja, hogy mire van szükség a GOG elleni sikerhez Fotó: Pesthy Márton

Folytatódik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre. A Telekom Veszprém a második helyen áll az A jelű nyolcasban, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint az éllovas Paris SG.

A 11. fordulóban a dán GOG lesz Momir Ilics legénységének ellenfele, az összecsapás szerdán 18.45-kor kezdődik a Veszprém Arénában.

A dánok ötödikek a csoportban, míg a Veszprém eddig háromszor veszített pontot (két döntetlen, egy vereség) ebben a szezonban a BL-ben, a GOG négy siker mellett egyszer ikszelt és ötször kikapott.

Alulmaradt a bakonyiakkal szemben is, októberben Dániában nagy csatában, egy góllal volt jobb a Telekom.

Az a meccs megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni a GOG együttesét, illetve amiatt sem érdemes, mert remek játékosok alkotják az északiak keretét, köztük két friss világbajnok is. Lukas Jörgensen és Simon Pytlick képviselte a GOG-t a 2023-as vb-n aranyérmes dán válogatottban, utóbbi különösen nagyot játszott.

Idei világbajnoka persze a Telekom Veszprémnek is van, Rasmus Lauge ráadásul már nem is az első vb-aranyát szerezte a dánokkal.

- Vigyáznunk kell a labdára, hogy ne tudjanak futni vele, majd könnyű gólokat szerezni. Nagyon jók ebben. Ez fontos lehet, ha egy dán együttes ellen játszol, főleg, ha az a csapat a GOG. Ha ezt meg tudjuk akadályozni, akkor arra, hogy legyőzzük őket, nagyobb az esély – nyilatkozta klubja honlapjának Lauge, aki válogatottbeli csapattársáról, Pytlickről elmondta: - Megmutatta a világbajnokságon, hogy miért ő jelenleg a világon az egyik legjobb játékos. Megpróbáljuk majd kivenni a játékból, de nem lesz olyan egyszerű.

A veszprémi keret jelentős része érdekelt volt a svéd-lengyel közös rendezésű vb-n, így tavaszi idény folytatásának egyik legnagyobb kérdése, hogy ez milyen nyomokat hagyott a játékosokban.

Momir Ilics ezzel kapcsolatban is elmondta a véleményét a handballveszprem.hu-n megjelent interjúban: - Nem lesz egyszerű, különösen a február hónap. Azon túl, hogy mennyi és milyen meccsünk lesz, foglalkoznunk kell a regenerációval és meg kell találnunk az egyensúlyt a játékidő tervezésben, hiszen vannak fáradt játékosaink, akik sokat játszottak és vannak, akik már „éhesen” várják az éles mérkőzéseket. A válogatottaknál alkalmazott rendszer is sok esetben eltér a miénktől, így vissza kell szoknunk újra, hogy minél gyorsabban működjünk csapatként ismét.

A Telekom tíz játékossal képviseltette magát az idei világbajnokságon, közülük háromnak akasztottak érmet a nyakába. Lauge ugye aranyat szerzett, Kentin Mahé ezüstérmes lett a franciákkal, Rodrigo Corrales pedig harmadik a spanyolokkal. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában