Ellentétes félidők

2023.03.26. 16:12

Igazságos pontosztozkodás Balatonfüreden

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 27. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott a Komárommal a Balatonfüred.

Juhász-Léhi István

Ellentétes félidőket láthatott a közönség

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Balatonfüredi FC–Komáromi VSE 0-0

Balatonfüred, 300 néző. V.: Gál. Balatonfüredi FC: Sevinger – Farkas, Szalai, Szabó II. Bence, Zsiga (Sárossy, 81.), Lasz (Burucz, 57.), Pécseli, Bartha, Szabó Bence, Tóth (Róth, 57.), Géringer. Edző: Borgulya István.

Komáromi VSE: Bánfalvi – Molnár, Sandal, Peszmeg (Nagy L., 58.), Nagy T., Köles, Tóth (Vincze, 78.), Horváth, Hajnal (Szecsődi, 66.), Nagy Z., Szabó. Edző: Nagy Gábor.

Gyönyörű napsütéses tavaszi időben, szép számú nézőközönség előtt kezdődött a találkozó a bajnoki tabella 10. helyén álló hazaiak és két helyezéssel hátrább található vendég, Komárom csapatai között. A Balatonfüredet fűtötte a revans vágy a tavaly őszi odavágó vereségéért, amikor is balszerencsés körülmények között, az utolsó percben vesztették el a mérkőzést. Ennek ellenére a középkezdést követően – némi meglepetésre - a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, már a pálya középső harmadában megfojtották a füredi labdakihozatalt, szinte kivétel nélkül megnyerték a középpályán vívott párharcokat és az így megszerzett labdákkal igyekeztek gyors támadásokat vezetni a hazai kapu felé.

Szenvedett a hazai csapat és nem találta ellenszerét a Komárom agresszív játékának, így nem volt meglepetés, hogy a Fürednek még helyzetet sem sikerült kialakítani az ellenfél kapuja előtt, míg a vendégek gólszerzését két alkalommal is csak Sevinger kapus nagy bravúrjának köszönhetően úszták meg a hazaiak.

A második félidőben egy teljesen más felfogásban játszó Balatonfüred lépett a pályára és a középkezdést követően azonnal magához ragadta a kezdeményezést, sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a vendégek kapuja előtt, de vagy rosszul céloztak a hazai támadók, vagy Bánfalvi kapus bravúrjai akadályozták meg a gólszerzést. Ebben a játékrészben a vendégek már szinte csak a védekezéssel törődtek, alig-alig jutottak el a füredi kapu előterébe és értékelhető helyzetet nem is sikerült kialakítaniuk.

A félidő második felében tovább növelte a nyomást a hazai csapat és próbálták a győztes találatot megszerezni, de az utolsó passzok rendre nem sikerültek, így a rendkívül szervezetten és lelkesen védekező Komárom sikeresen akadályozta meg a füredi gólszerzést.

Összességében elmondható, hogy a küzdelmes, de közepes színvonalú találkozón ellentétes félidőket láthatott a publikum és mindent egybe vetve – a helyzeteket tekintve - igazságos döntetlen született a meddő támadójátékot bemutató Füred, illetve a lelkesen és szervezetten játszó Komárom csapata között. 

Tudósított: Csákvári Marcell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában