Rendőrségi összefoglaló

2023.03.27. 13:06

Törtek az autók a vármegye útjain

A rendőrök összesen 31 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt héten.

police.hu

Forrás: police.hu

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. március 20-án 0 órától 2023. március 26-én 24 óráig összesen 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 3 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A közúti közlekedési balesetekben 3 ember súlyosan sérült meg, míg 6 fő könnyebben. A fenti időszakban 24 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül - az elsődleges adatok alapján - 2 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása, 3 esetben az elsőbbség meg nem adása, 1 esetben pedig a kanyarodási szabályok be nem tartása volt a baleset oka.

A héten a Veszprém vármegyei rendőrök összesen 14 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük 1 fő járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé - tájékoztatott a rendőrség

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy minden esetben maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat!  Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy az ittas, bódult vezetés nemcsak büntető szankciót von maga után, hanem az ilyen sofőr a saját és mások életét is veszélyezteti. Kérjük, tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!