Felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2023.03.28. 14:32

Eltiltották a vezetéstől, mégis 100 km/h felett száguldozott Balatonalmádiban

Eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt őrizetbe vett férfit állított három napon belül bíróság elé a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint az 52 éves budapesti férfit a bíróság 2022 júniusában szintén eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt komoly pénzbüntetés kiszabása mellett másfél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfi a büntetés hatálya alatt, 2023. március 25-én a délelőtti órákban, Balatonalmádiban a megengedett sebességhatárt jóval meghaladva, 107 km/h sebességgel közlekedett, amikor a rendőrök igazoltatták, majd a bűncselekmény miatt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.
Az ügyészség az őrizet tartama alatt, március 28-án gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit. A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat a terhére rótt bűncselekmény elkövetésében, amely miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki vele szembe, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, emellett 2 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.
A férfival szemben gyorshajtás miatt külön eljárás indult.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartottak fent - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!