Bíróság

2023.03.30. 12:00

Lopták a betont a Veszprém vármegyei cégtől

Sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a rakodógép-kezelővel és négy tehergépkocsi-vezető társával szemben, akik sorozatban lopták egy betongyártó cég munkájuk révén rájuk bízott termékeit.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: illusztráció

A vádirat szerint a cég Veszprém megyei telephelyén dolgozó 41 éves rakodógépkezelő feladatát képezte a betonkeverő gép irányítása, a megrendelt betonok nyilvántartása, valamint a fuvarozók részére történő kiadása. A férfi 2021-ben elhatározta, hogy a rábízott transzferbeton egy részét a saját hasznára, az általa szerzett vásárlóknak értékesíti. Ehhez négy betonszállító teherautó sofőrjét szervezte be, akikkel 2021. július 5. és október 15. között összesen 36 alkalommal, több mint 10 millió forint értékű betont lopott, majd adott el. A vádlott a sofőrökkel az egyes fuvarok után kapott 150 ezer forinton fele-fele arányban osztozott. Az ügyészség a bűncselekményt kitaláló férfival, valamint három sofőrrel szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés, míg a kevesebb fuvarban segédkező társukkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. A vádlottak a büntetőeljárás során az okozott kárt különböző arányban megfizették a sértettnek, kettejük esetében pedig, akik a jogtalanul szerzett haszonnál kevesebbet fizettek vissza, a bűncselekmény folytán szerzett gazdagodás erejéig vagyonelkobzásra is indítványt tett az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!