Nagy találkozás

2023.04.02. 09:56

A Bakony Vegyész TC hajdani hölgykoszorúját köszöntötték

A negyven éve Magyar Népköztársasági Kupát nyert Bakony Vegyész TC hajdani hölgykoszorúját köszöntötte – a hétvégi Telekom Veszprém–Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I-es mérkőzés előtt – a megyeszékhely önkormányzata és a megyei kézilabda szövetség.

Király Ferenc

Fotó: Pesthy Márton

A Németh Gábor edző vezette gárda 1983-ban veretlenül végzett az akkor oda-visszavágós alapon megrendezett hazai kupasorozat élén, megelőzve a debreceni és tatabányai ellenfelét. A BVTC-t kis híján a bajnokság végén is megkoronázták, de arról az aranyéremről egyetlen idegenben lőtt góllal maradtak le, így a Budapesti Spartacus mögött másodikak lettek. A jubileum kapcsán Donát Tamás, a veszprémi televízió szerkesztő-riportere néhány egykori csapattag segítségével megszervezte, hogy a nagy generáció újra találkozhasson egymással, a helyi kézilabda-rangadó előtt Porga Gyula, Veszprém polgármestere, illetve Németh Csaba, a sportág megyei szövetségének elnöke virágcsokorral és ajándékkal lephesse meg az egykor volt csillagokat. Akik közül sokan évtizedek óta nem látták egymást, lévén, hogy kontinensünk különböző pontjain élnek, így volt, aki Német-, valamint Spanyolországból, míg más Svájcból érkezett az összejövetelre. A helyi műsorközlő egyesével szólította őket a pályára, ahol meghatódva, de mosolyogva fogadták a közönség vastapsát.

Az 1970-ben bajnoki aranyat, majd 1973-ban MNK-t nyert veszprémi, a Tóth-Harsányi testvérek nevével fémjelzett együttes későbbi – a kézilabdázás oltárán szintén sikereket elért – követői jó kedvűen nosztalgiáztak az ünnepség előtt és után. Nyári Zsuzsa, Némethné Sulyok Erzsébet, Orbán Csilla, Budai Piroska és a többi kiválóság kivétel nélkül egyetértett abban, hogy csodálatos dolog újra együtt lenniük, majd megfogalmazódott bennük, hogy eztán gyakrabban jöjjenek össze. Közben felidézték az örömjátékukkal zárult hármas tornát, ahol azt érezték, hogy senki sem állhat az útjukba, s ahol kiköszörülhetik a pontvadászatban őket ért csorbát. Elárulták, sokat dolgoztak az MNK-diadalért, de az aranyérem mindenért kárpótolta őket. Mint megtudtuk: az ünnepségről, a sportolókról Donát Tamás, Nagy Találkozások II. címmel filmet készít, amit a sportbarátok hamarosan megtekinthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában