Érdektelenség

2023.05.30. 21:02

Alig néhányan vettek részt az Egységes Diákfront keddi demonstrációján

Az esemény szervezője szerint június 1-ig, vagyis a következő pedagógustüntetés napjáig biztosan maradnak a Sándor-palota előtt.

MW

Mihalics Lili, az Egységes Diákfront tagja beszédet mond a tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráción a Clark Ádám téren 2022. november 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Teljes érdektelenségbe fulladt az Egységes Diákfront keddi demonstrációja: a Ne írd alá a Bosszútörvényt, Kata! címmel meghirdetett tüntetésen mindössze 15-20 diák jelent meg a Sándor-palota előtt – írja a Magyar Nemzet. Az elmúlt másfél évben a pedagógusok melletti diáktüntetéseket szervező csoport ezúttal azt tervezi, hogy a Sándor-palota előtt − akár napokon − keresztül tiltakozik a státusztörvény elfogadása ellen. Mihalics Lili, az esemény szervezője szerint június 1-ig, vagyis a következő pedagógustüntetés napjáig biztosan maradnak a helyszínen. Csütörtökre 15 városban szerveznek tüntetést a státusztörvény ellen, Sopron, Pécs, Debrecen és Miskolc mellett Budapesten is tüntetés lesz.

Közben a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől (KNYF) megtudta: eddig egy – nem közszereplő – gyanúsítottja van a május 19-i zavargásba torkollt baloldali, szintén a pedagógusok támogatására hivatkozva megszervezett demonstrációval kapcsolatban indult nyomozásnak. A lap úgy tudja, várható további gyanúsítás is, hiszen a zavargásról készített videófelvételek elemzése még nem fejeződött be.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában