Micsoda panoráma

2023.05.31. 12:05

Új idegenforgalmi vonzerő a Balatonnál

Megnyílt a LUA Resort jóvoltából a Balaton első rooftop, illetve szabadtéri bárja Balatonfüreden, ahol parádés zenei, gasztronómiai és italkínálattal ajándékozták meg a vendégeket az átadáson. A létesítmény komoly idegenforgalmi vonzerő a Balatonnál.

Kovács Erika

Krózser Szabina (balról), aki Adriennel, a testvérével érkezett

Fotó: Kovács Erika

A teraszról pazar látvány tárult az ember elé az ötcsillagos szálloda gyönyörű parkjára, a Balatonra és a Kékszalag Port kikötőre. A megnyitón részt vett mások mellett Bóka István polgármester, Szabadics Zoltán, a szálloda tulajdonosa és Holczhauser András, a kikötő ügyvezetője is.

Holczhauser András ügyvezető (balról) és Szabadics Zoltán szálloda tulajdonos a megnyitón Fotó: Kovács Erika

Különleges esttel nyűgözték le a vendégeket Gortvai Viktor szállodaigazgató és kiváló csapata jóvoltából a szabadtéri bár megnyitóján.  A vendégeket a franciaországi Champagne borvidék pezsgőjével kínálták, kifogástalan megjelenésű hostessek és udvarias pincérek fogadták. Pintér Károly executive chef vezetésével az ételek helyi és környékbeli alapanyagokból készültek, az italok a balatoni életérzést képviselték, lehetett kóstolni egyebek mellett finom borokat, gint, pezsgőket. 

Fergeteges hangulatot teremtett Krisz Rudi
Fotó: Kovács Erika

A kellemes hangulatot Füzy Gábor, a bárzene utolsó mohikánja, Krisz Rudi, a 2000-es évek egyik legsikeresebb férfi énekese és DJ Dash, budapesti DJ, zenei producer garantálta. Gortvai Viktor szállodaigazgató szerint a szabadtéri bár új érát nyitott a varázslatos balatoni éjszakák történetében. 

Fotó: Kovács Erika

 -Nagyon örülünk neki, hogy ezen a gyönyörű helyen felülről is meg lehet csodálni a Balatont, a mólót, a balatoni naplementét és lehet látni a Tihanyi-félszigetet, mondta Krózser Szabina, egy vendég, aki Fehér Péterrel, a Somlóvásárhelyen készített Balaton Gin ötletgazdájával és testvérével, Adriennel érkezett. Hozzátette, gyerekkoruk óta járnak a tóhoz, amit imádnak, a hangulat remek, a különleges ételek és italok igazi balatoni életérzéssel kényeztetik az embert. 

A kellemes, nyárias idő külön ajándék. Szántai Andrea balatonfüredi üzletasszony szerint a terasz révén új, különleges értékkel, idegenforgalmi vonzerővel gazdagodott az ország, illetve a Balaton és Balatonfüred.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!