Német nyelvi verseny

2023.06.02. 07:00

Kiegyensúlyozott mezőny, elismerésre méltó teljesítmények

Német nyelvi versenyt rendezett az ajkarendeki Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szerdán ötvennégy diák részvételével a Veszprém vármegyei német nemzetiségi iskolák számára.

Szijártó János
A Veszprém vármegyei német nyelvi verseny két kategóriájának győztes csapatai. Balról a 7-8. osztályosok első helyezettje (Laschober-iskola: Ferenczi-Dér Andrea felkészítő tanár, Lukács Soma, Berecz Anna) és az 5-6. osztályosok legjobbja (a nemesvámosi Petőfi-iskola: Papp Lili, Egyed Dzsenifer Kendra, Kéri Nóra és felkészítő tanáruk, Szijártó Áron)
Fotó: Szijártó János/Napló

A háromfős csapatok felkészítő tanáraik kíséretében Nemesvámosról, Városlődről, Veszprémből, Úrkútról, Bakonynánáról, Kislődről, Ajkarendekről, Noszlopról, Nagyvázsonyból és Zircről érkeztek a Laschober-iskolába, hogy összemérjék tudásukat egymással. Az 5.-6. osztályos korcsoportban tíz együttes, a 7-8. osztályos korcsoportban nyolc csapat versenyzett. A 5-6. osztályosok között a nemesvámosi Petőfi-iskola lett az első (Kéri Nóra, Egyed Dzsenifer Kendra, Papp Lili, felkészítő tanár Szijártó Áron), a 7-8. osztályosok mezőnyében a házigazda Laschober-iskola (Berecz Anna, Lukács Soma és Csont Réka, felkészítő tanár Ferenczi-Dér Andrea) diákjai bizonyultak a legjobbnak.

Az 5-6. osztályosok versenyében a városlődi Paul Angermann-iskola a második, az úrkúti Hauser Lajos-iskola a harmadik helyet szerezte meg, míg a 7-8. osztályos kategória második helyét a zirci Reguly Antal-iskola, a harmadikat a kislődi Rőthy Mihály-iskola érdemelte ki. Az eredményeket a rendezők nevében Töltl Zoltán, a Laschober-iskola intézményvezetője hirdette ki a rendeki iskola tornatermében a verseny végén, s tőle vehették át a gyerekek a jutalomkönyveket és az okleveleket. Értékelésében elmondta, a verseny egészét tekintve kiegyensúlyozott mezőnyben elismerésre méltó teljesítmények születtek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában