Beruházás

2023.06.02. 19:00

Balatonfüreden épül a világ egyik legjobb szállodája

Összesen 22,5 milliárd forint beruházással a 102 szobás, ötcsillagos Le Méridien Resort Szálloda mellett a balatonfüredi BalaPort projektben 200 férőhelyes mélygarázs, négy étterem, 24 luxusapartman épül, fejlesztik a kikötői infrastruktúrát is Balatonfüred belvárosában, a promenádon. A létesítmény várhatóan 2025-re készül el, hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. A szálloda előtti rész és a parti sétány mindenki előtt nyitott lesz.

Kovács Erika

Szepesi Richárd ötletgazda, tulajdonos: Nagy megtiszteltetés, hogy Balatonfüreden nyithatjuk meg Magyarország első Le Méridien Hotels and Resorts szállodáját

Fotó: Kovács Erika

– A beruházás újabb turisztikai vonzerőként jelentősen segíti Balatonfüred életét, idegenforgalmát, a vendéglátást. Nagy megtiszteltetés, hogy itt nyithatjuk meg Magyarország első Le Méridien Hotels and Resorts szállodáját, mondta Szepesi Richárd, a projekt ötletgazdája, tulajdonos, majd méltatta a várossal való együttműködést. A szállodában 102 szoba lesz, közel 3000 négyzetméter wellness és nemzetközi szintű gasztronómia. A belsőépítészet, a szolgáltatás délfrancia hangulatot, olasz életérzést idéz. A hotel a BalaPort ékköve lesz. 

A tulajdonos és csapata ismert a Bambara Hotel és a Shiraz Hotel fejlesztéséről és üzemeltetéséről Magyarországon, valamint az utóbbi évek legnagyobb turisztikai fejlesztéseiről, mint a Minaro Hotel Tokaj és Rendezvényközpont, a BalaLand Hotel, a FamilyPark és Residence. 

A Marriottnak világszerte 115 Le Meridien szállodája van és több mint 8000 szállodát üzemeltet
Fotó: Kovács Erika

Bóka István polgármester jelentős turisztikai mérföldkőnek nevezte a beruházást. – Balatonfüred a kultúra és a művészetek városa, mindezt szolgálják a programok, infrastrukturális fejlesztések. A település meghatározó az ország kulturális, turisztikai életében is, mondta. Kiemelte a városban a Magyar Vitorlás Szövetség szerepét, mert Balatonfüred a vitorlázás bölcsője, fellegvára, illetve a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, a kempingben történt kikötőfejlesztést. A város célja a konferenciaturizmus fejlesztése. 

A Le Méridien Resort Szálloda látványterve
Forrás: beruházó

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a párizsi születésű márka a Balaport Investment Kft.-vel közösen debütálhat Magyarországon, a Balaton lenyűgöző környezetében. Ez az ingatlan lesz az első resort hotelünk Magyarországon, ami újabb lépéssel erősíti folyamatos növekedésünket az országban. A Marriottnak világszerte 115 Le Meridien szállodája van és több mint 8000 szállodát üzemeltet – mondta Silvija Lovreta, a Marriott Nemzetközi Szállodaüzemeltető lánc kelet-európai hotelfejlesztési igazgatója. A Marriott International magyarországi portfóliója eddig hat szállodát foglal magában, köztük a The Ritz-Carlton Budapest, Budapest Marriott Hotel, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest. A beruházást méltatta Vécsey Róbert, a Balaport Investment Kft. cégvezetője is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában