Kiváló nedűk

2023.06.04. 10:32

A Kéknyelű virágzását ünnepelték Badacsonyban

A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása, valamint a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend szervezésében rendezték meg szombaton a Kéknyelű Virágzás Ünnepét.

Szijártó János

Számos borlovagrendi tag és még több borkedvelő vett részt a szombati kéknyelű ünnepen, ahol a badacsonyi termelők legjobb nedűit kóstolhatták végig Fotó: Szijártó János

A kutató intézetben több mint harminc kéknyelűt termelő badacsonyi borászat mutatkozott be kiváló nedűkkel, s mindezt remek kulturális programok és ízletes ételek egészítettek ki. A közel két évtizedes hagyománnyal bíró, csodálatos természeti környezetben, a Badacsony hegyen, a Kutató Állomás Kéknyelű teraszán megrendezett programra, az év legnagyobb kéknyelű kóstolójára hatalmas érdeklődés mutatkozott. Számos hazai borlovagrend képviseltette magát, és nagyon sok látogató érkezett közelről, távolról a különleges eseményre. Délután többek között színpadra lépett a Kossuth-díjas Szarka Gyula és együttese, a Savaria Rézfúvós együttes, illetve a Vivát Bacchus énekegyüttes is, de a nap folyamán egy mesterkurzuson olyan muzeális kéknyelűket is bemutattak, amelyek már nem kaphatók kereskedelmi forgalomban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában