Jubileum az autóiparban

2023.06.06. 17:30

Harmincéves a veszprémi Continental

Harminc éve hozták létre a Continental cégcsoport telephelyét a vármegyeszékhelyen. A veszprémi üzem ma már a globális piacokra, presztízsügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez és akkumulátorokhoz. Az elmúlt három évtized eredményeit, az üzleti tevékenység fejlődését nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték június 6-án a cég telephelyén.

Benkő Péter

Jelképes elismerés az elmúlt 3 évtizedes együttműködésért – Ovádi Péter, Dapsy Zoltán és Porga Gyula

Fotó: Benkő Péter/Napló

Az eseményen felszólaló Bin Huo, Continental AG-üzletágvezető elmondta, számára ez a helyszín a teljesítmény, a kitartás, az innováció helye, amit jól alátámasztanak az eredmények. Ma a kollektív munkát, dolgozóik szenvedélyét, szakértelmét ünneplik. Majd Kai-Uwe Walther üzletágvezető beszélt szoros kötődéséről a veszprémi gyárhoz, ahol a fejlesztés nem csupán laboratóriumokban, de a tesztpályán is megmutatkozik, majd elmondta, a magasan automatizált gyártósorok révén igazi high-tech üzem lettek.

Dapsy Zoltán, a cégcsoport veszprémi gyárának ügyvezetője a világban, hazánkban, illetve az autóiparban 30 év alatt végbement változásokról szólva rámutatott, a két világgazdasági krízishelyzet ellenére talpon maradtak, nem kellett lemondaniuk a helyi infrastrukturális és ipari beruházásokról sem. Büszke, hogy a szakma a hazai ipar élvonalába sorolja a céget, ezért mondott köszönetet valamennyi kollégájának, a város vezetésének, akik fejlesztésekkel kapcsolatos terveiket támogatták.

Porga Gyula polgármester kiemelte, egy önkormányzat munkáját a helyben működő gazdasági társaságok segítik, s köszönetet mondott a 30 éve megszületett döntésért, hogy a Continental elkezdhette munkáját a városban. – Fontos és jó döntés volt, melynek eredménye a Continental veszprémi sikertörténete, ami visszahat, egy jól működő gazdasági társaság inspirálja környezetét, pozitív mintát ad olyan ambíciókhoz, mint Európa 20 legélhetőbb városa közé kerülni az évtized végére. A város alapjai, a gazdasági társaságok, a civil élet rendben vannak, ezért is tűzhet ki merészebb célokat Veszprém – mondta el a polgármester, majd Ovádi Péter országgyűlési képviselő a kitartó munkát, az innovációs szorgalmat köszönte meg a város és térsége nevében. – Fontos, hogy legyenek vállalatok, melyek megteremtik egyéb létesítményeink, intézményeink működtetésének anyagi hátterét, s a Continental társadalmi szerepvállalása igen erős – mutatott rá.

Ovádi Péter és Porga Gyula a veszprémi cég ügyvezetőjének átadott jelképes ajándékkal ismerték el a cég tevékenységét, ez az elismerés minden dolgozónak szólt.

A nap során leleplezték a Continental Memorial kiállítást, s bepillantást nyerhettünk a gyár életébe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!