Negyedóra alatt bepakoljuk, betoljuk a sütőbe, aztán mulathatunk kedvünkre (értsd tanulhatunk a gyerekkel, rendet rakhatunk, kivasalhatjuk a másnapi ruhát stb.), magától megsül. Ha jó nagy adagot készítünk, két napra is megoldhatjuk a család etetését.

A tepsis ételek a háziasszonyok legjobb barátai

Mindig sok a dolgunk, de ilyenkor nyár végén, iskolakezdés előtt különösen. A hétvégi családi ebédre tökéletes választás lehet valamilyen sütőben sült pecsenye. Ha teszünk hozzá zöldségeket is, akkor az ebéd java kész is van. Mi illik mellé?

  • Kenyér. Lehet frissen, pirítva, esetleg készíthetünk sajtos pirítóst.
  • Sima párolt rizs a legegyszerűbb, de összekeverhetjük konzerv kukoricával, babbal, esetleg párolt zöldségekkel.
  • Krumpli. A legegyszerűbb a héjában sült (berakhatjuk a sütőbe a tepsi mellé, együtt megsülnek). Sós vízben is megfőzhetjük. Esetleg készíthetünk burgonyapürét.
  • Párolt zöldségek. Sokféle fagyasztott keverék kapható, pici olívaolajon sóval és borssal pár perc alatt megpároljuk, és már ehetjük is.
  • Zöld saláta. A készen kapható salátakeverékhez hozzávagdaljuk, amit találunk otthon (paradicsom, paprika, zellerszár stb.). Nem kell külön öntet, egyszerűen facsarunk rá citromot, sózzuk, és öntünk rá egy kevés olívaolajat.

Kolbászos, koktélparadicsommal sült oldalas: egycsontos szeletekre vágunk 80 dkg oldalast, bedörzsöljük sóval. Kizsírozunk egy tepsit. Egy kicsi padlizsánt héjastul felkockázunk, a paradicsomot daraboljuk. Beleszórjuk mindezt a tepsibe, meghintjük összevágott zsályával és zeller zöldjével. Ráfektetjük az oldalasdarabokat, kis olvasztott zsírral meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben másfél órán át sütjük.

[eadvert]

Mustáros-krémsajtos csirkemell: felszeletelünk 80 dkg csirkemellfilét, finoman besózzuk. Merülőmixerrel összekeverünk 25 dkg krémsajtot 1 kis tubus mustárral, valamint egy csokor összevágott zöld fűszerrel. Egy kizsírozott tepsibe lerakjuk a félbehajtott hússzeleteket, közé dugdosunk egy-két feldarabolt cukkinit és lila hagymát. Egyenletesen rákenjük a mustáros elegyet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük.

Édesburgonyával sült mogyorós csirkecomb: meghámozunk 2 nagy édesburgonyát, kétcentis kockára felvágjuk. Négy csirkecombot bedörzsölünk sóval és durvára tört narancsos borssal. Fél deci olvasztott zsiradékkal összekeverjük az édesburgonyát, sózzuk, a tepsi aljára terítjük. Ráfektetjük az előre befűszerezett csirkecombokat. Megszórjuk apróra vágott zöld fűszerekkel (majoránna, bazsalikom). Rászórunk a tetejére 10 dkg mogyorót. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük.

Szilva kisokos – melyik fajtából készül a legjobb lekvár és melyikből legyen pálinka?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.