Közélet

Tévedésből egy egész város covidsegélyét egyetlen férfinek utalták el

Apránként visszafizetné a pénzt a japán férfi, akinek tévedésből egy város összes rászorulójának covidsegélyét átutalták. A férfi a pénzt rögtön elkaszinózta.

Jamagucsi prefektúrában, Abu városban egyetlen személynek utalták azt a családonként 100 ezer jent (282 ezer forint), együttesen 46,3 millió jent (130 millió forint), amelyet

463 szerény jövedelmű háztartás megsegítésére szántak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Egy, az ügyet jól ismerő személy szerdán nyilvánosságra hozta, hogy a kedvezményezett 24 éves férfi, akinek nevét nem közölték, hajlandó visszafizetni a tévedésből kapott pénzt, de csak kis részletekben tudja megtenni, mert

a hatalmas összeget sietve eljátszotta online szerencsejátékokon.

A forrás szerint az illető már sajnálja, hogy elköltötte a teljes összeget.

abstract scene of poker card play on japan money with vintage filter - can use to display or montage on product

Az illető ügyvédje azt mondta, hogy szerinte a férfi nem lesz képes visszaadni a pénzt.

Miután a férfi többszöri felszólítás ellenére sem utalta vissza a törvénytelenül eltett pénzt, a város önkormányzata beperelte, követelve a kár és a perköltségek megtérítését, emellett bűnvádi feljelentést is terveznek ellene.

Hanada Norihiko polgármester meglepetését fejezte ki, hogy a fiatalember már elkaszinózta a pénzt, és

a pénzügyi tranzakciók vizsgálatát követeli, hogy kiderüljön, valóban elúszott-e a város szegényeinek szánt segély.

A polgármester most örömét fejezte ki, hogy változott a figyelmetlenségből gazdaggá tett férfi hozzáállása, de a feljelentést nem vonják vissza, és reméli, hogy a felperes a bíróság előtt elmondja az igazságot. A polgármester azt mondta, hogy megbocsáthatatlan, ha tényleg elkaszinózta a segélyeket.

Az önkormányzat egy figyelmetlen alkalmazottja tévedésből a segélyezettek névsorának elején szereplő személy nevére utalta át egy banknak április 6-án a teljes összeget, ami két nappal később már meg is jelent a fiatal férfi számláján.

 

rászorulók koronavírus szerencsejáték segély Japán covid
Kapcsolódó cikkek