Közélet

A Krímben robbant egy reptéri lőszerraktár

Az oroszok szerint senki nem sérült meg, a robbanás okát vizsgálják.

Robbanások rázták meg a a krími Novofjodorovka melletti repülőteret, miután egy repülőgéplőszert tároló raktár megsemmisült – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A félsziget nyugati partvidékén fekvő, szaki repteret tűzhatás nem érte, és a balesetnek sérültjei sincsenek, sőt a repülőgépekben sem esett kár. Alekszej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetője azt közölte, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériuma ura a helyzetnek, a kiütött tűz körül öt kilométeres sávban mentőcsapatok biztosítják a helyszínt, hogy elkerüljék a sérüléseket a polgári lakosság körében.

Az orosz hadügyminisztérium szerint helyi idő szerint 15 óra 20 körül kezdődtek a robbanások, és vizsgálják azok okát is. Akszjonov cáfolta azt az értesülést, hogy Szakiban általános evakuálást rendeltek volna el. Bejelentette ugyanakkor, hogy a katonai objektum környékéről valóban telepítettek ki embereket. Oleg Korjukov, a Krím vezetőjének tanácsadója Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy mintegy harminc embert evakuáltak, és hamis hírnek minősítette azt a közösségi médiában terjedő hírt, amely szerint a félszigeten rendkívüli állapotot vezettek be.

Nyitóképünk illusztráció.

 

Ukrajna orosz-ukrán háború Oroszország Krím félsziget
Kapcsolódó cikkek