Közélet

Máris visszaviszik Irakba harcolni a királynő koporsóvivőit

A fiatal katonák londoni tartózkodása nem tartott sokáig, a héten már repülnek is vissza Irakba, hogy az iszlamistákra vadásszanak.

Még a héten visszarepülnek Irakba azok a fiatal katonák, akik hétfőn a vállukon vitték II. Erzsébet királynő koporsóját. A katonákat az egész ország ünnepelte, hogy ennyire remekül helytálltak a történelmi pillanatban, és hozzájárultak ahhoz, hogy méltóképpen elbúcsúztassák az uralkodót. 

Fotó: AFP

A nyolc koporsóvivő katona jelenleg is Irakban szolgál, a temetés pluszfeladat volt számukra, a napokban visszatérnek szolgálati helyükre, Észak-Irakba – írja az Express.

Ott többek között a tábor őrzésében vesznek részt, de akciókat is végrehajtanak időnként. A nyolc katona közül a legfiatalabb mindössze 19 éves, de máris több kitüntetéssel rendelkezik. 

A koporsóvivők szolgálata azért is volt különleges, mert ők is részesei lehettek annak a pillanatnak, amikor leengedték a koporsót a sírboltba. Azt már nem közvetítették a televíziók, és a királyon, III. Károlyon, valamint néhány közeli családtagon kívül más nem lehetett jelen. 

 

II. Erzsébet királynő koporsója koporsóvivők Irak katonák
Kapcsolódó cikkek