Közélet

Megadásra ösztönző szórólapokat dobnak az oroszok az ukrán állásokra

Az ukrán hrivnya mintájára stilizált szórólapokat dobnak az oroszok az ukrán katonák állásaira Zaporizzsjánál – közölte az orosz biztonsági szolgálat. A szórólapokon szerepel egy rádiófrekvencia, amelyen az ukrán katonák fel tudják venni a kapcsolatot az oroszokkal, és megbeszélhetik velük a kapitulálás helyét és idejét.

Szórólap-offenzívát indítottak az oroszok Zaporizzsjánál. A RIA Novosztyi azt írta, hogy az orosz biztonsági szolgálat az ukrán hrivnya mintájára stilizált szórólapokat szór az ukrán katonák állásaira. A szórólapokkal fegyverletételre szólítják fel az ukrán katonákat.

Ukrainian soldiers trained at the front with US-made weapons
ZAPORIZHZHIA, UKRAINE- MARCH 03: Ukrainian soldiers are seen during their shooting training at the front with US-made weapons in Zaporizhzhia, Ukraine on March 04, 2023. Ukrainian soldiers continue to be trained even when they are not at the front in the southern Zaporizhzhia region, one of the fronts between Moscow and Kyiv in a war that began nearly 12 months ago. (Photo by Mustafa Ciftci/Anadolu Agency via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A szórólapok arra szólítják fel az ukránokat, hogy tegyék le a fegyvert, és adják fel magukat az orosz erőknek. A szórólapokon szerepel egy rádiófrekvencia, amelyen az ukránok elérhetik Oroszország képviselőit, akikkel leszervezhetik a fegyverletételt és a kapitulálás helyét, valamint idejét.

Azon dolgozunk, hogy elejét vegyük a további értelmetlen vérontásnak. A szórólapok segítségével az ukrán katonák abbahagyhatják a harcot és hazatérhetnek

– közölte az orosz biztonsági szolgálat szóvivője.

Ukrajna olyan ütemben fogyasztja a lövedékeket, hogy a nem tud eleget gyártani az utánpótláshoz

A NATO elkötelezett Ukrajna támogatása mellett, de a főtitkár szerint Kijev több fegyvert emészt fel, mint az Atlanti Szövetség gyártási kapacitása. Jens Stoltenberg elmondta, hogy Ukrajna naponta 4-7 ezer tüzérségi lövedéket használ el, ezzel a tempóval pedig a NATO-tagok nem tudják tartani a lépést a gyártás területén. Oroszország 20 ezer tüzérségi lövedéket vet be naponta.

Zaporizzsja várost a héten ismét orosz rakétacsapások érték. A Kyev Independent azt írta, hogy egy lakóépület is találatot kapott, egy ember pedig meghalt. A március 22-i támadásnak 34 sebesültje is van.

 

feladás Zaporizzsja szórólap
Kapcsolódó cikkek