Lendva lesz a díszvendég

2022.05.19. 07:00

Idén rendezik meg a tizedik kiállítás és vásárt Felsőrajkon

Június 11-én 10 órakor kezdődik a faluban a nemzetközi kiállítás és vásár, kulturális és gasztronómiai seregszemle. A térség életében jelentős közösségi eseményről tegnap a helyszínül szolgáló pajtánál tartottak sajtótájékoztatót.

Benedek Bálint

A tavalyi díjnyertes tortával Egri Éva, Vigh László és Csikós Dóra a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila

Vigh László ország­gyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta: jubilál a rendezvény, hiszen tizedszer szervezi meg a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Egyesület.

– Annyit változik a forgatókönyv, hogy a választókörzetem 76 településének küldöttségei mellett Nagy Bálint képviselőtársam 100 települése is képviselteti magát a jelentős napon – mondta Vigh László. – A vásárban közel 50 környékbeli őstermelő, illetve kézműves mutatkozik be a portékáival. Emellett lehet majd látni zalai és határon túli kulturális, művészeti csoportokat, a díszvendégünk pedig ezúttal a szlovéniai Lendva lesz, Magyar János országgyű- lési képviselő vezetésével. 

A gasztronómia is fontos szelete az eseménynek: minden látogató ebédet kap, számos zalai népi ételt készítenek. 

A sajtótájékoztatón vendégként részt vett Egri Éva, Lendvajakabfa polgármestere. Tavaly a községüket képviselő Kovács Eszter készítette a diós sütőtök krémes tortát, mellyel nyert. A szervező egyesület képviseletében Csikós Dóra kiemelte: az idén sós, húsos finomságok versenyezhetnek, és településenként egy étel kerül majd a mezőnybe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában