A Volkswagent bő tíz éve „nyúzzák” az utak

2022.05.19. 12:00

Újra cserélik a régi buszt Nemespátrón

A Magyar falu program támogatásának jóvoltából új falubusz állhat hamarosan szolgálatba a dél-zalai településen. A régi gépjármű már elöregedett, ezért éppen időben érkezik a modern kocsi.

Benedek Bálint

Győrfy Balázs és Szmodics László a lecserélés előtt álló régi falubusszal. Sokáig szolgálta a falut

Fotó: Szakony Attila

Győrfy Balázs, a település polgármestere nagyon örült az újabb sikeres pályázatnak. A most is használt kilencszemélyes Volkswagen bő tíz éve szintén a kormány támogatásának köszönhetően került a faluba. Jó szolgálatot tett, hiszen az óvodásokat napi szinten szállította Surdra, de gyakran használták ügyintézéshez, ebéd- és gyógyszerszállításhoz. Igény szerint az egyedül élő időseket kórházba vitte a falugondnok, de előfordult, hogy a gyerekek színházba utaztak vele Nagykanizsára.

– Az állandó használatot, az utak nem mindig megfelelő állapotát megsínylette az autó lengéscsillapítója – folytatta a településvezető. – A javításokat ugyan elvégeztük, de a minőségi szolgáltatás biztosítása érdekében pályáztunk a cserére. A vidék fejlesztését szolgáló forrásból közel 15 millió forint támogatásból vásárolhatjuk meg az ugyancsak kilencszemélyes, modern 130 lóerős Ford Transit típusú buszt. Az új jármű számos vezetést támogató extrával fel van szerelve.

Hozzátette: a falugondnoki tisztséget ellátó Szmodics László is örül a váltásnak, hiszen könnyebb lesz a munka. Az előző autót pedig értékesítik, az abból befolyó összeget a falu szépítésére fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában