„Tánccal a békéért”

2022.05.20. 18:45

Örömünnep Felsőrajkon, négyszáz gyermek táncolt egyszerre

A Suli Harmónia Alapítvány szervezésében negyedik alkalommal „Tánccal a békéért” elnevezésű országos tánc- és művészeti gálát szerveztek a felsőrajki Pajtánál. Az alapítvány intézményeinek kulturális seregszemléjére vendégeket is hívtak.

Benedek Bálint

Felsőrajk ünnepelte a tehetséget, Zsuppánné Horváth Mária polgármester, Vigh László és Kósa Istvánné, az alapítvány elnöke

Forrás: Gergely Szilárd

A megnyitón, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a jelenlévő 400 diákot, tanáraikat és szüleiket. Beszédében elmondta: éppen tizenöt évvel ezelőtt, 2007-ben hozták létre az alapítványi iskolarendszert, mellyel megmentették több település iskoláit. Ezért nagy köszönettel tartoznak azoknak a pedagógusoknak, akik Káldon, Egervölgyön, Pölöskén, Zalaszentmihályon, valamint Felsőrajkon tanítanak, ez kijár a szülőknek is, hogy bíznak az elveikben.

- Csak akkor tarthatjuk meg a vidék identitását, ha a gyermekeink helyben tanulnak és élményekkel kötődnek az adott közösséghez – folytatta. – A gála megszervezése épp ezt a célt szolgálja, hiszen a fellépések, a bemutatók sora mind örökre szóló emléket jelentenek a fiataloknak. A tánc nagyon fontos eleme az életünknek, nemcsak felpezsdíti azt, de keretet is ad.

Kezdésként Kalapos Tamás vezetésével vidám táncot lejtettek a résztvevők
Forrás: Gergely Szilárd

Ezután az alapítvány intézményeiben táncot oktató, T-Dance Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Kalapos Tamás néhány perc alatt megtanított a gyerekeknek egy lendületes és vidám koreográfiát, melyet a várudvarban egyszerre adtak elő a résztvevők. Majd a színpadon az iskolások és óvodások műsorának tapsolhatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában