Aktívan részt vesz a település életében

2022.05.23. 07:00

Állampolgári esküt tett és felvette a magyar állampolgárságot a csatári Zanchetta Christian

Családtagok, rokonok és barátok előtt tett ünnepélyesen állampolgári esküt és vette fel a magyar állampolgárságot az olasz mellé Zanchetta Christian pénteken a település kultúrházában.

Jóna István

Péntek Gabriella, Zanchetta Christian és felesége, Könyves Ildikó, elöl gyermekeik, Martin és Gabriel az állampolgári eskün

Zanchetta Christian 2010- ben kötött házasságot a csatári Könyves Ildikóval, akivel két gyermeket nevelnek. Aktívan részt vesz a település életében, minden rendezvényen ott van. Amatőr szakácsként szerepelt a Séfek séfe műsorban, amely után egy ország ismerte meg a magyarul furcsán beszélő olaszt – mondta lapunknak Péntek Gabriella polgármester. Az ünnepélyes eskütétel előtt felesége idézte fel a meghatottságtól elcsukló hangon Christian magyarországi életének főbb állomásait. Ezt követte az eskütétel, melyet Péntek Gabriella hitelesített a honosítási okiraton. Zanchetta Christian az ünnepség után elmondta, teljessé vált az élete, hiszen így két kultúrát, a magyart és az olaszt is képviselheti. Az eseményt Hertelendy Attila színművész és a Bibrics táncegyüttes műsora tette még emlékezetesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában