Vádat emeltek

2022.07.04. 14:50

Bántalmazta a gyereket a nevelőotthoni asszisztens Zalaegerszegen

A nemrég vádemelésig jutott történet eseményei 2021 márciusában zajlottak az EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola Zalaegerszegen található gyermekotthonában.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

 Itt dolgozott egy 24 éves novai férfi gyermekvédelmi asszisztensként. Történt, hogy egy kiskorú fiú a gyermekotthon V. nevelési egységének nappalijában hangosan vitatkozni kezdett egy gyermekvédelmi asszisztens nővel. A szóváltás hangjaira a helyiségbe érkezett a fiatal férfi, aki a fiúhoz lépett, megfejelte a homlokát, majd egy kézzel megragadta a nyakát, így nyomta neki a fiút a nappali és a nevelői szoba közötti üvegablaknak, közben felszólította, hogy fejezze be tiszteletlen magatartását. A gyerek megfogta a férfi kezét, s mondta, hogy  „engedje el, mert a fogás fáj, és nehezen kap levegőt”, mire az asszisztens azt felelte: „engedj el, te kis f…..ó”, majd miután ez megtörtént, ő is elengedte a fiút.

A bántalmazás következtében a gyerek nem sérült meg.  

 A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a férfi ellene a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!