Büntetőügy

2022.08.09. 11:29

Megszökött a növendék, megpofozta a gyermekfelügyelő Zalában

Megszökött a növendék, megpofozta a gyermekfelügyelő; büntetőügy lett az inzultusból.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a történtek miatt vádlottá lett 1977-ben született kiskutasi férfi gyermekfelügyelőként dolgozott az EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola zalaegerszegi gyermekotthonában. 

Az egyik fiúnövendék a gyermekotthonból korábban engedély nélkül eltávozott, szökéséből a rendőrség szállította vissza 2021. október 22-én este fél nyolc körül. A rendőrök távozása után a gyermekfelügyelő az otthon irodájában hangosan kérdőre vonta a növendéket a szökése miatt. Indulatosan beszélt a gyerekkel, figyelmeztetve, hogy nem tehet ilyet, mert a nevelője a szökés miatt sírt. A nevelő indulatossága miatt az otthon szakmai vezetője hozzájuk lépett, próbált beszélgetni a növendékkel, úgy tűnt, hogy ezalatt a gyermekfelügyelő megnyugodott, ezért a szakmai vezető átment az iroda másik részébe, hogy kolléganőjével megbeszélje a szolgálati beosztást. A gyermekfelügyelő pedig tovább beszélt a növendékhez, közben újra felhergelte magát, kiabált, majd kétszer pofon vágta a gyereket. Az első ütés kisebb erejű volt, ezen a gyerek nevetett is, ezért azonnal kapta a második, már nagyobb erejű pofont, de sérülést ekkor sem szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a nevelő ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!