A város óvodáinak gyűjtöttek

2022.08.14. 11:30

Ismét főzőcsapatok sürögtek a 20 éves Aquacityben (videó)

Szombaton közel ötven csapat részvételével zajlott a főzőverseny a zalaegerszegi Aquacityben. A város legnagyobb jótékonysági rendezvényén ezúttal a város óvodáinak játékbeszerzésre és eszköz-fejlesztésre összesen 9.699.200 forintot gyűjtöttek a jólelkű adományozók.

Mozsár Eszter

Felvételünkön Hollósiné Fentős Gyöngyi és az EtalonZala csapata jókedvűen, tánccal kínálták a finom császármorzsát.

A vállalkozói felajánlás 2022-ben rekordot döntött, ők 7.075.000 forinttal támogatták a nemes célt, a főzőcsapatok 1.453.000 forintot gyűjtöttek, az első három legtöbbet gyűjtő az On tour (ZTE szurkolók), a pol-gármesteri hivatal és az egyetemek közös csapata volt. A belépőkből 1.171.200 forint jött össze.

Az időjárás eleinte nem kedvezett, ám a szemerkélő eső sem riasztotta vissza a segíteni vágyókat, így a nap végére 9,7 millió forint gyűlt össze.

Balaicz Zoltán polgármester Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője társaságában idézte fel az elmúlt két évtized legfontosabb eseményeit. Emlékeztetett, a jótékonysági főzés egyidős a fürdő nyitásával, 2002 óta egy esztendő kivételével, a pandémia miatt maradt el csupán a program, s Zalaegerszeg azóta is a jótékonyság és összefogás városa. A gyűjtés során leg-többször oktatási vagy szociális, egészségügyi intézményeket, alapítványokat támogattak, a közös-ség mindig azonnal megmozdult a felhívásra. Balaicz Zoltán felidézte, az akkori önkormányzat el-határozta, hogy szeretné megerősíteni a turizmust, így a kormány támogatásával 1,2 milliárd forint-ból valósították meg a beruházást, 2002-ben tették le hivatalosan az alapkövet, majd nyáron felavat-ták a létesítményt, ami azóta is sikeresen működik. Hangsúlyozta továbbá, az önkormányzat saját költségvetésből 2015 óta napjainkig több mint 105 millió forintot fordított korszerűsítésre, eszköz-beszerzésre és karbantartásra. Végül a polgármester köszönetet mondott az elmúlt húsz esztendőért az Aquacity minden munkatársának, majd átnyújtotta a város elismerő, kitüntető oklevelét Bánhe-gyi Péternek, aki elmondta, bízik a város további támogatásában.

Balaicz Zoltán és Vigh László a női kosarasok süteményét kóstolja
Fotó: Pezzetta Umberto

A városvezető ezt követően ebédidőben Vigh László országgyűlési képviselővel, miniszteri biztos-sal együtt meglátogatta a 48 főzőcsapatot, s megízlelték a változatos menüsort. A rendezvény ideje alatt sport- és kulturális műsorral szórakoztatták a közönséget. A rossz idő ellenére több mint 1500 vendég látogatott ki a jótékonysági családi napra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában