Augusztus 20.

2022.08.15. 09:30

Szent István ünnepség Zalaegerszegen

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Csácsbozsoki Településrészi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt államalapító Szent István királyunk és az új kenyér ünnepe alkalmából rendezendő városi eseményekre.

ZH

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

Augusztus 19., péntek 

18.30 óra: ünnepi litánia a csácsbozsoki Szent Sebestyén- templomban.

19.30 óra: városi ünnepség, helyszín Csácsbozsok, a Szent István-szoborral szemben

Köszöntőt mond: Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő. Ünnepi beszédet mond: dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közreműködnek: Varga Ádám, a Hevesi Sándor Színház színművésze és a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar. Az ünnepségünket követően az Ismerős Arcok és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar bemutatja közös koncertjét.

Augusztus 20., szombat 

10 óra: Ünnepi szentmise a Jézus Szíve ferences plébánia templomban.

11 óra: az új kenyér megáldása és megszegése, köszöntőt mond: Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő, ünnepi beszédet mond Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Közreműködnek H. Horváth Gyula, Patai Rebeka, Tóth Barnabás és a Jézus Szíve-plébániatemplom kórusa.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2022. augusztus 19- én (péntek) városi ünnepség miatt 17.30 órától 22.30 óráig lezárják a Nyerges utca Szent István domb előtti szakaszát. A 2-es jelzésű helyi autóbuszjáratok az útlezárás idején, terelőúton közlekednek. 

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában