Bántalmazás

2022.08.18. 13:30

Még az utcán is verekedett a nagykanizsai férfi, letartóztatták

Gyakran ragadtatta magát erőszakra még nyílt utcán is az a fiatal férfi, akinek letartóztatását csütörtökön délelőtt rendelte el a nyomozási bíró.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a 37 éves nagykanizsai férfi és társa hétfőn délután két óra tájt a dél-zalai városban a Csengery utcában kerékpározó ismerősükre támadtak rá. Kényszerítették áldozatukat, hogy leszálljon a bicikliről, majd követelték a férfitól, hogy adjon vissza egy táskát, amit korábban állítólag ellopott tőlük. A megtámadott egy közeli házba próbált bemenekülni, de a két férfi elfogta, a kezét hátracsavarta, majd a lakására hurcolták, miközben többször megütötték. Ezt megelőzően pár órával a 37 éves férfi bement ennek a biciklis ismerősének a lakásába, és onnan különféle holmikat lopott el. Más erőszakos cselekményekkel is gyanúsítják a 37 éves férfit, aki augusztus 3-án este tíz óra tájt Nagykanizsán az Erzsébet téren verte meg egy ismerősét, akire valamiért haragudott. A bántalmazásba bekapcsolódott a támadó oldalán egy nő is. Hat nappal később, augusztus 9-én délután fél négy körül a 37 éves kanizsai férfi másodmagával támadott rá egy ismerősére. Megverték áldozatukat, könnyű sérüléseket okozva neki.

A büntetett előéletű, legutoljára két és fél év fegyházbüntetéséből 2020 augusztusában szabadult férfi letartóztatását indítványozta a nagykanizsai járási ügyészség tekintettel arra, miszerint lakással, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezik, ezért a szabadlábon hagyása esetén feltehetően az eljárás számára elérhetetlenné válna.
Az indítványt elfogadva az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója csütörtökön délelőtt elrendelte a letartóztatást 30 napra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!